Καλωσόρισμα

Η Μακρινίτσα είναι ένα από τα χωριά του Πηλίου και ανήκει στα ομορφότερα και πιο γραφικά χωριά παγκοσμίως. Προστατευόμενη από την αρχαιολογία έχει διατηρήσει στο έπακρο την παραδοσιακή ομορφιά της με τα λιθόστρωτα μονοπάτια και την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της.  

Δίκαια της έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «μπαλκόνι του Πηλίου» αφού σε υψόμετρο 600m η θέα του Παγασητικού κόλπου και της πόλης του Βόλου είναι απλά ανεπανάληπτη!

Το υπέροχο αυτό τοπίο συμπληρώνουν τα παραδοσιακά αρχοντικά και ξενώνες που φροντίζουν για την άνετη διαμονή σας, ενώ οι γεύσεις που θα δοκιμάσετε στα τοπικά ταβερνάκια και εστιατόρια θα σας καταπλήξουν! Τα όμορφα μαγαζάκια με είδη δώρων και τοπικά προϊόντα σας προτείνουν ιδιαίτερα δώρα για τους αγαπημένους σας και κρατούν την ανάμνηση του ταξιδιού σας ζωντανή.

Το χωριό μας προσφέρεται για ρομαντικές ή οικογενειακές διακοπές όλο τον χρόνο. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας υπάρχει μια πληθώρα παραμυθένιων μονοπατιών προς εξερεύνηση ενώ για όσους λατρεύουν τα χειμερινά σπορ το χωριό της Μακρινίτσας απέχει μόλις 9km από το χιονοδρομικό κέντρο «Αγριόλευκες» στα Χάνια. Υποστηρίζεται επίσης και ο εκκλησιαστικός τουρισμός χάρη στα μοναστήρια και εκκλησάκια της περιοχής.

Το χωριό ενδείκνυται για καλοκαιρινές διακοπές διότι σε μόλις μία ώρα μπορείτε να επισκεφθείτε διάφορες καταπληκτικές παραλίες μέσα στο πράσινο και να επιστρέψετε στη δροσιά γιατί οι παραλίες βράζουν.